Wie ben ik?

Mijn naam is Christa de Ruiter. Sinds oktober 2017 heb ik mijn eigen hondenschool, waarbij u en uw hond de hoofdrol spelen.

Met mijn Tervuerense herderteef  ben ik bij veel kynologenclubs, hondenscholen, lezingen, seminars, workshops en colleges geweest, veel in groepsverband, maar ook in privésessies.

Het verschil van aanleren tussen onze eerste en onze tweede hond  (en met name het resultaat daarvan)  heeft er voor gezorgd dat ik les geef op basis van positieve bekrachtiging, 

Mijn opleiding tot Kynologisch instructeur heb ik gevolgd bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in hondenopvoeding en – opleiding. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. (RvB).

Bij Nadac Hoopers Nederland heb ik de instructeurscursussen voor beginners en gevorderden gevolgd. 

Sinds de accreditatie bij de RvB heb ik al weer veel workshops, lezingen en cursussen voor nascholing gevolgd om mijn kynologische kennis uit te breiden, ook staan er al weer verschillende op het programma.

Stage en ervaring heb ik opgedaan bij een kynologenclub.
Dit betrof verschillende cursussen gehoorzaamheid en sport, voor verschillende niveaus en verschillende leeftijden. (van puppies tot en met volwassen herplaatsers van diverse rassen)

Eén instructeur op zes of zeven puppies, pubers of herplaatsers klinkt aanvaardbaar, zeker bij sporten, waarbij belasting en belastbaarheid van de hond belangrijk zijn om in de gaten te houden.

Tijdens deze periode heb ik ontdekt, dat veel eigenaren bij gehoorzaamheidstrainingen in een groep niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben en zouden moeten krijgen. Tijdens de (gehoorzaamheids-) lessen mochten er vragen gesteld worden, maar weinigen durfden dat te doen. Als de cursist de vraag na de les wilde stellen, had de instructeur meestal weinig tijd, omdat aansluitend een volgende groepsles op het programma stond.

Vooral bij pups kan veel ongewenst gedrag voorkomen worden door op tijd bij te sturen. De belangrijke vraag ‘hoe dat dan moet’, moet wél direct beantwoord worden, anders leert de hond ongewenst gedrag als voorkeursgedrag en staat de eigenaar vrij snel met de handen in zijn haar.

De belangrijkste periode in een hond zijn leven (qua opvoeding ) zijn de eerste paar jaar. Als daar veel tijd en aandacht door de fokker en eigenaar in gestoken kan worden is de kans op een stabiele hond vele malen groter, dan wanneer de pup dat niet krijgt.

Ga voor een hondenleven lang succes en plezier!

Sluit Menu