Sporten, voor iedere hond iets leuks!

Pups, zijn kwetsbaar, net als oudere honden. Bij twijfel raden wij u aan om een dierenarts te vragen of uw hond kan sporten

Hoopers is een vrij nieuwe hondensport overgewaaid vanuit Amerika.
Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond die een aantal cursussen gehoorzaamheid heeft gevolgd.

Lees verder

Flyball is de enige teamsport binnen de hondensport! De honden moeten zo snel mogelijk over een hindernisbaan om de bal uit het apparaat te halen. Het is eigenlijk een soort estafetterace. 

Geschikt voor alle honden van minimaal tien maanden oud die dol zijn op ballen vangen en apporteren, én hun minstens zo balgekke bazen. 

Lees verder

Agility, ook wel Behendigheid genoemd, is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt vergelijkbaar met jumping bij paardensport. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding.

Agility is geschikt voor  de gezonde volgroeide hond, die een aantal cursussen gehoorzaamheid heeft gevolgd.

Lees verder

Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience=gehoorzaamheid’) is afkomstig uit Amerika.
Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen en is geschikt voor bijna elke hond die een aantal cursussen gehoorzaamheid heeft gevolgd.

Lees verder

De meeste eigenaren beginnen met puppycoaching of puppycursus.
Als de eigenaar in deze periode ontdekt hoe leuk het is om de hond iets te leren en samen te werken, komen daar vaak wel een aantal gehoorzaamheidscursussen achteraan. Na lessen op de hondenclub kan men gaan voor landelijke examens.

Obedience is geschikt voor elke baas en hond die het leuk vinden om de puntjes op de i te zetten.

Lees verder

Voor de meeste sporten is het een pré als de hond een aantal gehoorzaamheidscursussen doorlopen heeft en/of goed contact heeft met de baas. Twijfelt u of uw hond geschikt is, kunt u ook denken aan de combi-lessen gehoorzaamheid met FUN of SPORT. Een leuke manier om kennis te maken met sport. 

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Sluit Menu